လူတိုင္းမွာ အေကာင္းဆံုး လက္ရာဟင္းတစ္ခုေတာ့ ရွိတတ္ပါတယ္... ခ်က္ေနက်လူျဖစ္ျဖစ္၊ ခ်က္ေနမက်တဲ့ လူျဖစ္ျဖစ္ေပါ့...
လုံးဝမခ်က္တတ္ဘူးဆုိတဲ့သူေတာ့ ရွားမယ္ထင္ပါတယ္...
ကိုယ့္ေမေမက ၾကက္ေၾကာ္ရင္ သိပ္စားလို႕ေကာင္းပါတယ္... တျခားဟင္းေတြလည္း ေကာင္းပါတယ္...
ၾကက္ေၾကာ္ကေတာ့ အေကာင္းဆံုးေပါ့... သူၾကက္ေၾကာ္ထက္ သူလုပ္တဲ့အခ်ဥ္ရည္ေၾကာင့္ ပိုစားျမိန္တာပါ...
(ေနာက္ၾကံဳေတာ့ အိမ္မွာထမင္း၀င္စားတ့ဲအခါ ေၾကာ္ခိုင္းေပါ့) ...
အိမ္မွာ ေမေမကပဲ ဒိုင္ခံ ထမင္းဟင္းခ်က္တတ္တာေၾကာင့္ ဟင္းေတြက ထပ္ထပ္လာျပီး ျငီးေငြ႕တဲ့အခါျဖစ္ျဖစ္...
ေဖေဖက သူစိတ္ကူးေပါက္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ... ကိုယ္တိုင္ဝင္ခ်က္တတ္ပါတယ္... (ရွားေတာ့ရွားတယ္)...
အဲဒီဟင္းေတြထဲမွာ ကိုယ္တို႕အၾကိဳက္ဆံုးက ငါးရွဥ့္ေဆးခါးပါ... ငယ္ငယ္ကေတာ့ ဘယ္လိုလုပ္လဲဆိုတာ ၾကည့္မထားပါဘူး...
ငါးရွဥ့္ကို ကိုင္ေနတဲ့အခ်ိန္ကတည္းက ေၾကာက္လြန္းလို႕... ေဝးေဝးမွာပဲေနျပီး စားတဲ့အခ်ိန္ေလာက္မွ ေျပးေျပးစားတာပါ...
ၾကီးလာေတာ့ အေၾကာက္တရားေတြပဲ မရွိေတာ့တာလား... ဒါမွမဟုတ္ ငါးရွဥ့္မေသမရွင္ကို မျမင္ရေတာ့တာေၾကာင့္လည္း ပါမယ္ထင္ပါတယ္...
ငယ္တုန္းကေတာ့ ေစ်းကေနဝယ္လာျပီး ငါးကိုင္ရင္ ငါးရွဥ့္ဆိုတဲ့ အေကာင္က အသက္ျပင္းလြန္းတာေၾကာင့္ သူကို ဘာလုပ္လုပ္ လွဳပ္လွဳပ္ေနတတ္ပါတယ္...
ခုေတာ့ နည္းပညာေတြ စက္မွဳပညာေတြလည္း ထြန္းကားလာေတာ့ ငါးရွဥ့္မေသမရွင္ကို ကိုင္စရာမလိုေတာ့ပါဘူး... နည္းပညာေတြဘာေတြ ေလွ်ာက္ေရးေနလို႕ ဘယ္လိုမ်ား သတ္လိုက္လဲလို႕...
အံ့ၾသမေနပါနဲ႕အံုး... ရုိးရုိးေလးပါ... ေစ်းကေနဝယ္လာတယ္... ျပီးေတာ့ ဘာမွမလုပ္ေသးပဲ ေရခဲေသတၱာအေပၚဆံုးထပ္မွာ ထည့္ထားလိုက္တာပါ...အသက္ျပင္းတဲ့ ငါးရွဥ့္လည္း ခဲျပီးမလွဳပ္ႏိွဳင္ေတာ့ဘူးေပါ့...
အဲဒီေတာ့မွ ျပာနဲ႕ငါးရွဥ့္ကိုယ္ေပၚက အခၽြဲေတြကို စင္ေနေအာင္ ပြတ္လိုက္ရပါတယ္... စိတ္ေတာ့ရွည္ရတယ္... ကိုယ္ေပၚက အခၽြဲေတြက သိပ္ကို ညီွတာေၾကာင့္ အရမ္းကို စင္ဖို႕လိုပါတယ္...
အဲဒီလို ေဆးျပီးရင္ေတာ့ ဗိုက္ကို ခဲြျပီး ေသြးေတြကို ေဆးခ်လိုက္ရပါတယ္ ... ငါးရွဥ့္မွာညီွတဲ့ ေနာက္တစ္မ်ဳိးက အဲဒီေသြးေတြပါပဲ...
တခ်ဳိ႕ကေတာ့ အဲဒီေသြးေတြကို အားရိွတယ္ ဆိုျပီး ဝီစကီနဲ႕ ေသာက္တတ္ၾကတယ္လို႕ ၾကားဖူးပါတယ္... စမ္းေတာ့မစမ္းဖူးပါဘူး...
ငါးရွဥ့္ဗိုက္ကို ဘယ္လိုခဲြလဲဆိုေတာ့...လည္ပင္းနာကို ဓါးနဲ႕ ကန္႕လန္႕ျဖတ္လွီးလိုက္ရပါတယ္... ျပီးမွ အဲဒီအေပါက္ထဲကို ဓါးအခၽႊန္ရွည္ရွည္ေလး (ကိုယ္တို႕အိမ္မွာေတာ့ သစ္သီးထြင္းတဲ့ ဓါးကိုသံုးပါတယ္ ထက္လည္းထက္ရွည္လည္းရွည္ေတာ့ လုိ႕ပါ)နဲ အရွည္လိုက္ ထိုးသြင္းျပီး ဆဲြခ်လိုက္ရံုပါပဲ...
ဗိုက္ထဲက ေတြ႕သမွ်ကို ဆဲြထုတ္ျပီး ေရနဲ႕ေဆးခ်လိုက္ပါ...
ျပီးရင္ အဲဒီငါးေတြကို ျပဳတ္လိုက္ပါ... အရမ္းႏွဳးမသြားခင္မွာ ေရထဲက ဆယ္ထားျပီး ေအးရင္ အရိုးထြင္ယံုပါပဲ... အရိုးထြင္တာ သိပ္ကိုလြယ္ပါတယ္.. ငါးရွဥ့္က ေက်ာရုိးတစ္ေခ်ာင္းပဲ ရွိလို႕ပါ...
သိပ္က်က္သြားရင္ေတာ့ အရိုးေတြ တစ္စစီျဖစ္သြားတတ္ျပီး အရိုးႏႊင္ဖို႕ သိပ္ခက္သြားတတ္တာပါ... အဲဒါေၾကာင့္ သိပ္မက်က္ခင္မွာ အရိုးႏႊင္ဖို႕ အေရးၾကီးပါတယ္...
အရိုးႏႊင္ျပီးရင္ အဲဒီအရိုးေတြခ်ည္းပဲ တစ္ခါထပ္ျပဳတ္ရပါတယ္... အရုိးထဲက အခ်ဳိရည္ေတြ ရဖို႕ပါ... ေနာက္ အရိုးျပဳတ္ရည္နဲ႕ ခုနက ငါးျပဳတ္ထားတဲ့အရည္ကို ေရာျပီး ငါးအသား၊ အညီွေပ်ာက္ေစတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ မိတ္သလင္ စတာေတြနဲ႕ ေရာျပီး တည္ထားရပါတယ္...
အဲဒါဆူလာရင္ ဆန္ကို ေလွာ္၊ အမွဳန္႕ေထာင္းထားတဲ့ ဆန္မွဳန္႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးရပါတယ္...
ဆား၊ အခ်ဳိမွဳန္႕ေတြ ထည္႕လိုက္ရင္ အရသာရွိတဲ့ ငါးရွဥ့္ဆန္ေလွာ္ေဆးခါးကို ရပါျပီ... ငါးရွဥ့္က နဂိုက ခ်ဳိျပီးသားမို႕ အခ်ိဳမွဳန္႕ သိပ္သံုးစရာမလိုပါဘူး... ေဆးခါးမွဳန္႕ကေတာ့ ၾကိဳက္တဲ့သူက ထည့္တယ္ .. မၾကိဳက္လို႕ ဒီတိုင္းစားလည္း စားေကာင္းပါတယ္...
ကိုယ္ေမာင္ေလးဆို ထမင္းမစားပဲ.. ငါးရွဥ့္ေဆးခါးပဲ ေသာက္ခ်င္ေသာက္တတ္တယ္....
တစ္ေယာက္တည္းေနရင္း အိမ္ထမင္းဟင္းကို လြမ္းလို႕ ... ဒီ post ေလးကို ေရးမိတာပါ... စားလည္းစားခ်င္ေနပါတယ္... အဲေလာက္ေတာင္ေရးထားမွေတာ့ ကိုယ္တိုင္လည္းခ်က္စားလည္းရျပီေပါ့လို႕ ေျပာစရာရွိပါတယ္...
ဒါေပမယ့္ အဲဒီငါးရွဥ့္ေတြကို ခဲေနေအာင္ထည့္ထားစရာ ေရခဲေသတၱာမရွိေတာ့ ခ်က္လို႕ မရပါဘူး.. အဲဒါေၾကာင့္ အလြမ္းေျပေလးပဲ ေရးလိုက္တာပါ..
ေရးရင္းနဲ႕ေတာင္ အနံ႕ေလး ရလာသလိုပဲ...
Thursday, January 8, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
D blog ေလးဖတ္လိုက္ရေတာ. စားခ်င္တဲ.အာသီသေလးေပၚလာတယ္ ...
ေရခဲေသတၱာေတာင္အျမန္ ဆံုးေျပး၀ယ္လိုက္ခ်င္ေတာ.တယ္ (ေစ်းက်ေနတယ္လို.ေျပာ သံၾကားတယ္) ....
ဒါေပမယ္. တဖက္ကေတြးၾကည္.ျပန္ေတာ.လည္း ေဆာင္းကုန္လို.ေႏြရာသီကိုေရာက္ေတာ.မယ္ ...
အဲ.ဒီအခ်ိန္ေရာက္ရင္ မီးကဘယ္လိုလာမယ္မွန္းမသိေတာ.စိတ္ကိုမနည္းျပန္ထိန္းထားရတယ္ ...
ဟင္းငါေနာ္...စိတ္ရိွတိုင္းသာလုုပ္လိုက္ရလို႔ကေတာ့ ဒီငါ့ရွဥ္႔ေဆးခါးကိုေသာက္ရေတာ့မယ္ ...
Naunton
ဝယ္သာ ဝယ္လိုက္ပါဟယ္...
ေတြးမေနပါနဲ႕ .. ျပီးရင္ ငါးရွဥ့္ေလးပါ ဝယ္လိုက္ပါ...
ဟိဟိ
ခ်က္ေကၽြးမွာေပါ့...
Post a Comment